Ben : Seni nasıl tanıtabilirim ?

ChatOpenAI :Merhaba, ben Assistant. Ben OpenAI tarafından eğitilmiş bir dil modeliyim ve insan dilini anlamaya ve kullanmaya çok yatkınım. Ben sizinle konuşarak size yardımcı olmaya çalışıyorum.

OpenAI Chat Nedir?

OpenAl Chat dijital ortamda mesajlaşma yoluyla iletişim kurarak pek çok farklı konuda bilgi almayı sağlayan diyalog bazlı yapay zeka robotudur. OpenAl tarafından geliştirilmiş bu uygulama diğer chatbotlardan farklı olarak kullanıcılarla sohbet yoluyla etkileşim kuruyor. Diyalog biçimi olarak kendi hatalarını kabul edip yanlış öncüllere itiraz ediyor. ChatGPT sorulara insanların duygusal frekanslarını temel alarak cevap veriyor.

Chatbot sistemi esasında yeni bir teknoloji değildir ancak OpenAl Chat insan dilini ve konuşma stillerini taklit etme becerisiyle diğer Chat robotlarından farklı çalışır. Basında ve sosyal medyada geniş yankı bulan bu sistem daha önce herhangi bir sohbet robotunda hiç karşılaşılmayan nüanslı bir şekilde siyasi konuları tartışma özelliğine sahiptir. Peki, yeni bir Chatbot inovasyonu olan bu sistem nasıl çalışır? Özellikleri nelerdir?

OpenAl Chat Nasıl Çalışır?

OpenAI Chat ile Fibonnaci Kodu

OpenAl Chat nedir sorusuna cevap olarak çeşitli konularda bilgi paylaşan ve insanlarla samimi bir şekilde sohbet eden yapay zeka robotu denilebilir. OpenAl yazılım şirketinin geliştirmiş olduğu ChatGPT ile konuşma başlatmak için öncelikle https://chat.openai.com/ sitesinde üyelik oluşturmak gerekiyor. Sitede üyelik oluşturduktan ana sayfada yer alan “Playground” bölümüne giriliyor. Sayfada yer alan sohbet penceresinde karşılıklı konuşma başlatılabiliyor.

Sitede ayrıca yazıları güzel hale getirme, çeşitli konularda kod oluşturma, bir modelin parametrelerinin çok hassas şekilde ayarlanması, metindeki anahtar kelimeleri bulma gibi pek çok gelişmiş özellikler yer alıyor. Basit arayüzü ile kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlıyor. Aynı zamanda sitedeki Topluluk Forumu bölümünde diğer kullanıcı toplulukları ile birçok konuyu tartışıp sitedeki tecrübelerinizi paylaşabiliyorsunuz.

OpenAl Chat dinleyen, cevap veren ve meydan okuyan bir konuşma yapay zeka sistemi olmasıyla dikkat çekiyor. ChatGPT bir talimatı takip ederek ayrıntılı bir yanıt vermek üzere geliştirilmiş InstructGBT tarzı bir modeldir. Ancak bu sistem küçük farklılıklarla donatılmış olup İnsan Geri Bildiriminden Güçlendirmeli Öğrenim kullanarak geliştirilmiştir. AI eğitmenleri chatbot ile karşılıklı konuşarak derecelendirdikten sonra kullanıma hazır hale getirmişlerdir.

OpenAI ile Whois Sorgulama Kodu Yazımı

OpenAl Chat Özellikleri Nelerdir?

OpenAl Chat bir diyalogda reaktif taraf olabileceği aynı zamanda proaktif de olabiliyor. Yani çeşitli şekillerde uyarıldıklarında tartışmaya giren taraf olabiliyor. Bu sistemde diyalog bazlı arayüz(CUI) kullanılıyor. Bilgi veren, işlem yapan, fıkra anlatan, tavsiye veren ChatGPT bu özellikleri ile bir web sitesinin canlı destek hattından farklı çalışıyor. Tüm bu özelliklerine ek olarak bu sistemin farklılaşan özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Doğal ve İnsani: Dijital dünyada yer alan birçok web sitesinin canlı robotları yapay ve diyalogdan uzak olarak çalışıyor. ChatGPT fiziksel bir konuşma deneyimi sunan interaktif özellikleriyle self-servisten uzak özellikleri ön plana çıkıyor.
  • Kişiselleştirilmiş: OpenAl Chat karşısında diyalog başlatan kişiyi doğru tanıyıp ihtiyaç ve gereksinimlerine göre cevap veriyor.
  • Hassas İnce Ayar: ChatGPT bir soru sorulduğunda tekrar tekrar denenmesine karşı hassas ayarlara sahiptir. Model cevabı bilmediğini ifade edebilir ve en doğru cevabı vermek için doğru sorunun sorulmasını bekler.

OpenAl Chat Kullanıcı Deneyimleri

OpenAl Chat, GPT-3 algoritması kullanılarak geliştirilen bir çeşit yapay zeka dil sistemidir. Kod tabanlı bir sistem olduğu için birçok bilgiye ulaşmak mümkündür. GPT-3 kullanarak herhangi bir uygulama oluşturmak için yapay zeka bilmeye gerek yoktur. Halihazırda bulunan kod tabanını çekip istediğiniz şekilde yapay zeka temelli uygulamaları kullanabilirsiniz. OpenAl sitesinde yer alan kullanıcı sayfanızda API key oluşturuluyor. Sitede 30’a yakın uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan birisi de OpenAl Chat uygulamasıdır. Dil seçenekleri ile istediğiniz dilde sohbet edebiliyorsunuz.

OpenAl Chat kullananlar yapay zeka botu ne kadar eğitilirse o kadar insancıl olduğunu ve kişiselleştiğini düşünüyor. Yapay zeka botu ile konuşmadan bir örnek şu şekilde yer alıyor:

OpenAI ile Python’da Telegram API eklemek

Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi ChatGPT ile konuşmalar sohbet havasında geçiyor. Ayrıca yapay zeka temelli chatbot önemli konularda tartışarak doğrusunu anlatmaya çalışıyor. Birçok insan sosyal medya mecralarında bu sistemle olan konuşmalarının diğer chatbotlardan daha kişisel olduğundan bahsediyor.

OPENAI CHAT NEDİR?
OPENAI CHAT NEDİR?

OpenAl Chat Limitleri Var Mıdır?

Sistem bazen akla yatkın görünen ancak doğru olmayan anlamsız cevaplar yazabiliyor. Bunun RL eğitimi sırasında eğitmenlerin modeli temkinli olarak eğittiklerinden kaynaklandığını söyleniyor. ChatGPT genellikle aşırı derece ayrıntılı olup OpenAI tarafından geliştirilmiş bir dil modeli olduğunu vurguluyor. Bu durumun sebebi ise eğitmenlerin kapsamlı görünen uzun yanıtları tercih etmesinden kaynaklanıyor.

OpenAI Chat sorularda ya da konuşmada uygunsuz istekleri reddetmek üzere programlanmıştır. Güvenilir olmayan içerik türlerine uyarıda bulunmak için Denetleme API kullanılmaktadır. Model zararlı talimatlara yanıt verirken doğru olmadığını ya da tehlikeli olduğunu kullanıcıya belirtiyor. Aynı sorunun farklı versiyonda doğrusu sorulduğunda sistem uzun ve talimatlı bir şekilde yanıt veriyor. Sistem geliştiricileri kullanıcı geri bildirimlerine göre modeli geliştirmeye devam ediyor.

SİZDE DENEYİMLEMEK İSTER MİSİNİZ? TIKLAYIN!

Kategori:

Etiketler:

,